#pgbalarm

Persoons Gebonden Budget
Ja dat hebben wij ook.

Voor alledrie de kinderen, en waar het voorheen prima was geregeld zijn ook wij ten prooi gevallen aan de bureaucratie van de SVB, en het gehaast van van Rijn.

29 November brief van de SVB, of ik binnen 5 dagen alle contracten van zorgverleners wil opsturen.
Tuurlijk, die lagen al klaar.

Volgende brief op 6 januari, van de 9 contracten miste 1 een pagina en of ik die opnieuw kon toesturen. De andere contracten waren goedgekeurd. Zodra ze van de gemeente zouden horen dat mijn kinderen recht hadden op pgb zouden ze weer contact opnemen.

Natuurlijk het contract snel opgestuurd en op 9 januari kreeg ik 6 toekenningsbeschikkingen van de gemeente.

Alles geregeld zou je denken.
Tot op de dag van vandaag heb ik niks meer vernomen van de SVB.

Nooit een digiD gehad maar omdat de datum dichterbij kwam dat mijn zorgverleners betaald moesten worden, toch maar aangevraagd.

Dan probeer je op de site te komen…. Drama, regelmatig niet bereikbaar of wel bereikbaar maar dan kun je niet inloggen en kun je wel inloggen dan kun je geen urenbriefjes declareren want januari 2015 staat nog niet in de lijst.

Enfin toen het uiteindelijk lukte….
Blijkbaar is het contract kwijtgeraakt want zorgverlener staat niet in de lijst.
Bij alledrie de kinderen mis ik 1 toekenningsbeschikking. Dat betekend te weinig budget.

Van de 5 urenstaten die ik heb gedeclareerd is nog niks uitbetaald, de 6de kan ik niet uitbetalen omdat hij niet in het systeem staat. En 3 ervan heb ik moeten betalen uit een ander budget omdat het goede budget niet in het systeem staat….

Nu vraag ik mij af, hoeveel mensen zitten nog te wachten op een brief van het SVB, en weten nog helemaal van niks? Ik zal heus niet de enige zijn die verder niks meer heeft gehoord.

Ik heb lang getwijfeld of ik hier iets over zou schrijven. Als je tegenwoordig namelijk verteld dat je een pgb hebt wordt je meteen overspoeld met verhalen over fraude, of het wel echt nodig is en dat het wel makkelijk is zo’n gratis zak met geld… Maar nu word daar door de Telegraaf ook opruier aan toe gevoegd.

Vanochtend stond namelijk dit artikel in de telegraaf (klikkerdeklik) over het #pgbalarm wat al een tijdje trending topic is op twitter. Het #pgbalarm zou zijn veroorzaakt door een bende van 24 opruiers volgens een onderzoek van Coosto (klikkerdeklik) en natuurlijk maakt de Telegraaf daar een sappig verhaaltje van.
Feiten: lijst van de top 1000 van de 7500 twitteraars die over het #pgbalarm hebben getwitterd
(Klikkerdeklik)

Al deze 7500 mensen die twitteren over het #pgbalarm zijn mensen die solidair zijn met, en hier komt het belangrijkste;

(Hun) zorgverleners die met hart en ziel voor anderen zorgen en die nu in de financiële problemen komen omdat ze niet op tijd hun salaris krijgen.

Realiteit
Diezelfde zorgverleners die snappen dat jij daar als budgethouder niks aan kan doen, dat jij het ook verschrikkelijk voor ze vind. Die toch gewoon iedere dag hun werk komen doen.

Waar jij je als budgethouder schaamt als ze je vertellen dat ze hun huurbaas moeten bellen omdat ze de huur niet kunnen betalen. Dat ze geld moet lenen bij vrienden omdat ze anders geen boodschappen kunnen kopen.
Als ze je voor de zoveelste keer vragen of dat het al gelukt is om uren te declareren. En dat je dan weer nee moet zeggen….

Ik wil de Telegraaf hartelijk bedanken voor het opnieuw op de kaart zetten van het #pgbalarm….

Ps. Ik sta overigens op plaats 63 dus ik ga nu weer even tweeten, ik moet nog een kleine 8000 tweets om in de #bendevan24 te komen.

Over Marleen

Ass, adhd, add, Tos (taal ontwikkelings stoornis), dyslexie en Gilles de la Tourette spelen een belangrijke rol in mijn gezin. In 'een kijkje achter de voordeur' kun je lezen hoe ons dagelijkse leven verloopt. Mijn gezin bestaat uit: Ikke, Marleen (1974) Manlief (1969) Zoonlief (2000) Dochterlief 1 (2001) Dochterlief 2 (2004) En niet te vergeten hond 1 (2012) en hond 2 (2014)
Dit bericht werd geplaatst in Zorgen over zorg en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op #pgbalarm

  1. Lous zegt:

    goed geschreven ! Groenten van de (T)opruier :p

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s