Afkortingen

Diagnose heel normaal…… Wij hebben zoonlief uitgelegd dat een diagnose alleen betekent dat je sommige dingen heel erg moeilijk vind en dat het soms nog steeds niet lukt ook al doe je heel erg je best. En dat dat niet erg is, want mensen die weten van je diagnose houden rekening met je en helpen je met de dingen die je moeilijk vindt zodat het straks misschien wel een keer lukt.

Diagnose heel normaal…… Betekent dat er meer mensen zijn die dezelfde dingen heel moeilijk vinden.

Diagnose heel normaal….. Dat mensen die lezen en spellen heel moeilijk vinden, dyslexie hebben.

Diagnose heel normaal…… Dat mensen die rekenen heel erg moeilijk vinden, dyscalculie hebben.

Diagnose heel normaal….. Dat mensen die moeite hebben met de rem erop zetten, met concentreren en met organiseren, plannen en structureren. ADHD hebben. (Zucht ja ze hebben een hoop energie)

Diagnose heel normaal….. Dat mensen die moeite hebben om zichzelf te activeren, om zich niet door alles af te laten leiden en met organiseren, plannen en structureren. ADD hebben. (Nee ze zitten niet de hele tijd voor zich uit te staren)

Diagnose heel normaal…… Dat mensen die moeite hebben om op een goede manier contact te maken met iemand anders en om gezichtsuitdrukkingen goed te kunnen interpeteren. Die taal vaak veel te letterlijk nemen, zeer detailgericht zijn en veel moeite hebben met veranderingen. Waarvan de prikkelverwerking anders verloopt. ASS hebben. (Nee ze zien niet in één oogopslag de hoeveelheid lucifers als je ze op de grond gooit)

Diagnose heel normaal…… Dat mensen die ongecontroleerd de hele tijd hun keel schrapen, heel veel knipperen, wenkbrauwen optrekken, tikken, blazen, zuchten. Gilles de la Tourette hebben (nee ze schelden niet allemaal)

Realiteit
Zoonlief verteld wat er allemaal gebeurd was op school, hij vond het heel vervelend dat een meisje uit zijn klas altijd maar boos was op de juf en veel schreeuwde tegen haar maar ook tegen andere kinderen. “Daar doen mijn oren pijn van en krijg ik hoofdpijn van.” Hij snapt maar niet waarom dat ze zo doet. “Maar ze kan het niet echt helpen hoor mam, ze heeft ook een afkorting”

Diagnose heel normaal….. Daarom heeft mijn zoonlief van 14 begrip voor zijn medeleerling.

Over Marleen

Ass, adhd, add, Tos (taal ontwikkelings stoornis), dyslexie en Gilles de la Tourette spelen een belangrijke rol in mijn gezin. In 'een kijkje achter de voordeur' kun je lezen hoe ons dagelijkse leven verloopt. Mijn gezin bestaat uit: Ikke, Marleen (1974) Manlief (1969) Zoonlief (2000) Dochterlief 1 (2001) Dochterlief 2 (2004) En niet te vergeten hond 1 (2012) en hond 2 (2014)
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s